Evenementen

EHBO BIJ EVENEMENTENpleister ehbo

Geregeld worden onze vrijwilligers ingezet voor assistentieverlening bij evenementen.   Bij vergunningaanvraag voor een evenement, wordt door de vergunningverlener vaak de eis gesteld, dat tijdens het evenement voldoende gediplomeerde EHBO’ers aanwezig moeten zijn.

Onze vrijwilligers volgen hiervoor de nodige herhalings- en trainingsavonden om op de juiste wijze te kunnen optreden.

Een aantal voorbeelden zijn: De Avondvierdaagse, Speel week, Sinterklaas, Triatlon, Duatlon, Oefeningen brandweer, Uitvoeringen van gymnastiekvereniging Sparta, Sportdag voor KIKA en nog veel meer.

Zou je ook een keer mee willen lopen als EHBO’er bij zo’n evenement laat het ons even weten. Aanmelden kan bij het Secretariaat.

20150530_143417

 

Sterfgeval bij Triatlon,

Wat een sportieve dag had moeten worden eindigde in tragedie.

Een triatleet uit Capelle aan den IJssel welk deelnam aan de TVK triatlon te Krimpen aan de Lek, raakte na het passeren van de finish onwel en is na meerdere reanimatiepogingen helaas overleden.

Wij waren met een grote groep EHBO’ers bij dit evenement aanwezig verdeeld over het gehele traject en hebben icm omstanders hulp verleend. Helaas konden we hem niet meer redden, ondanks de inzet van een aanwezige AED.

 

EHBO, reanimatie, EHBO lessen, EHBO cursus, reanimatie les, hulpverlener, krimpen aan de lek